2011年8月1日月曜日

経済経営学類1年生が第26回 東北地区英語スピーチコンテストで快挙

マッカーズランド・フィリップ(准教授)

6月26日(日)、福島大学からESS(English Speaking Society サークル)に所属する1年生6人が、東北地区の他の8人の大学生とともに英語スピーチコンテストに参加しました。コンテストは東北大学で開催され、次の6人の学生が参加しました。

・一條仁さん“What Volleyball Gives”
 ・佐藤匠さん“Friends are Necessary for a Health Life”
 ・高橋司さん “What is Kendo?”
 ・村澤 由佳さん“What Can I Do?”
 ・鄭茗心さん “Talk to Me: Modern Communication or Face-to-Face?
 ・サインブヤン・オドバヤルさん“ Dwellers in the Fantasy”

第1位をサインブヤン・オドバヤルさん“ Dwellers in the Fantasy”が、第2位を鄭茗心さん“Talk to Me: Modern Communication or Face-to-Face?”が受賞しました。5分間のスピーチは、同ESSのスピーチリーダーである佐藤瑠美子さんやネイティブ英語教員による指導をもとに、大会前の2週間半で生徒自身が書いて記憶したものです。

以下、英語版です:

"First-year Keizai students take top prizes at the 26th All Tohoku English League Freshman English Oratorical Contest"

Sunday June 26th, six Fukushima University freshman competed in an English speech contest with eight other students from Tohoku-based English Speaking Society (ESS) Circles. This competition was held at Tohoku University where Fukushima University ESS was represented by Takumi Sato (Friends are Necessary for a Health Life), Meishin Tei, Yuka Murasawa (What Can I Do?), Hitoshi Ichijo (What Volleyball Gives), Tsukasa Takahashi (What is Kendo?), and Sainbuyan Odbayar. The first-place prize went to Sainbuyan Odbayar for a speech entitled Dwellers in the Fantasy. The second place prize went to Meishin Tei (Mavis) for her speech entitled "Talk to Me: Modern Communication or Face-to-Face?" These five–minute speeches were written and memorized by the students in the past two and a half weeks with special coaching from Rumiko Sagawa (ESS)  and the native English teachers. CONGRATULATIONS to Mavis and Ody for placing top in Tohoku and to the entire team for representing us so well. Your English has definitely improved. We are proud of you!

提供:マッカーズランド・フィリップ准教授